Jämför över 80 billån - hitta bästa långivaren | Loansmart

Billån

Använd formuläret nedanför för att hitta det billån som passar dig
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Billån

De flesta av oss kan inte köpa en bil utan att först behöva ta ett billån. Det finns två olika varianter av billån och det ena är ett billån med säkerhet och den andra är ett billån utan säkerhet.

Ett billån med säkerhet kräver en kontantinsats på omkring 20 % och då används bilen som en säkerhet för lånet. Det betyder att räntan vanligtvis blir betydligt lägre än om man inte har ett billån med säkerhet.

Däremot så är ett billån utan säkerhet egentligen ett helt vanligt privatlån som man använder sig av för att köpa en bil. Så även om det verkar vara smartast att använda ett billån med säkerhet så är det inte alltid möjligt om man inte köper en ny bil eller en begagnad från en bilförsäljare.

Det finns flera olika krav för att man ska kunna få ett billån med säkerhet och det gör att många väljer att istället använda sig av ett billån utan säkerhet.

Här på Loansmart.se så ger vi våra besökare en möjlighet att enkelt jämföra mellan olika långivare inom billån. För att på det sättet kunna köpa en bil till den lägsta räntan möjligt.

Billån

Billån med säkerhet

Ett billån med säkerhet är det absolut smartaste valet om man vill köpa en bil då räntan är betydligt lägre än om man använder sig av ett vanligt privatlån.

Däremot så är det inte helt enkelt att få ett sådant beviljat om man inte har en handpenning på omkring 20 %. Det man kan göra är att låna de 20 % genom ett vanligt privatlån och använda ett billån med säkerhet för resterande belopp.

Genom att göra på det sättet så får man en betydligt lägre kostnad än om man använt sig av ett vanligt billån.

Vid skrivande stund så har Loansmart.se ingen möjlighet att jämföra mellan långivare som erbjuder billån med säkerhet utan vi kan enbart jämföra billån utan säkerhet.

Ska man köpa en begagnad bil från en privatperson eller en äldre begagnad bil så kan man inte använda sig av ett billån med säkerhet. Men har man möjligheten att använda sig av ett billån med säkerhet så ska man göra det.

Vi på Loansmart.se arbetar med att få in billån med säkerhet i våran jämförelse och kommer att uppdatera sidan så fort det är klart.

Billån med säkerhet

Billån utan säkerhet

Att köpa en begagnad bil är vad många människor väljer att göra och om man då inte har haft möjligheten att spara ihop det man behöver så kan man behöva använda sig av ett billån utan säkerhet.

Ett billån utan säkerhet är i princip samma sak som ett vanligt privatlån som man använder sig av för att köpa en bil.  Det ska inte förväxlas med ovannämnda billån med säkerhet där man kan få en betydligt lägre ränta utan med ett billån utan säkerhet får man samma ränta som med ett vanligt privatlån.

Köper man en bil av en privatperson så finns det inte många alternativ till ett billån utan säkerhet då det inte går att använda någon annan form av billån för detta.

Samma sak gäller om man köper en bil som är äldre då bilen inte får vara äldre än 12 år gammal när lånet betalats tillbaka. Det betyder i princip att om du betalar tillbaka lånet inom 12 månader så kan du köpa en 11 år gammal bil med ett billån med säkerhet.

Den största fördelen som finns med ett billån utan säkerhet är att du inte behöver någon kontantinsats och inte heller en inbytesbil motsvarande det beloppet. Så om man inte har pengarna till kontantinsatsen och man verkligen behöver en ny bil så finns det inget alternativ än ett billån utan säkerhet.

Expressen har en enklare översikt över hur man löser kontantinsatsen antingen genom sparande eller genom lån och du kan läsa den här.

billån utan säkerhet