Jämför 60 kreditkort snabbt och enkelt | Loansmart

Kreditkort

Använd formuläret nedanför för att hitta ditt kreditkort
Kreditgräns

Kreditgräns på minst kr

Räntefria dagar

Antal räntefria dagar

Kreditkort

Kreditkort har varit en vital del av många människors liv för att hantera oväntade toppar och dalar sedan flera årtionden. Idag ser de flesta människor ett kreditkort som en självklar bit av livet och använder dessa både på bra och dåliga sätt.

Likt alla andra typer av krediter och lån så kan ett kreditkort missbrukas eller användas på ett bra sätt. Borta är nämligen dagarna då det var en dyr kredit och idag får man nog säga att det är en av de bättre varianterna på marknaden.

För med ett kreditkort kan man enkelt ta hand om oväntade utgifter och de flesta kreditkorten idag har upp till två månader räntefritt. Så om man betalar tillbaka pengarna man använt sig av innan dess så är det som ett räntefritt smslån fast under en längre period.

Precis som med alla andra typer av krediter och lån bör man inte använda ett kreditkort om man absolut inte måste. Mycket handlar om att kunna avgöra när och vart som det passar och är lämpligt att använda ett kreditkort.

Risken finns annars att man hamnar i en ond cirkel där man använder sitt kreditkort för att betala tidigare kreditkortsskulder.

kreditkort

Samarbete med Kortio

För att göra det så enkelt som möjligt för våra besökare att hitta ett kreditkort som passar in i deras liv och efter deras villkor så samarbetar vi med Kortio. Genom att göra det så kan vi enkelt förse våra besökare med en översikt över vilka räntor olika banker och finansinstitut har på sina kreditkort.

Något vi inte hade kunnat om vi inte hade haft det här samarbetet och genom att använda sig av Kortio så kan våra besökare enkelt ansöka om kreditkort som annars varit otillgängliga för majoriteten av våra besökare.

Utöver vårt samarbete med Kortio så samlar vi dessutom in och kontrollerar de uppgifter som finns på Loansmart.se för att vara så säkra som möjligt på att våra uppgifter är korrekta.

Skulle det dock mot förmodan visa sig att vi har missat något eller har felaktiga uppgifter på något av de kreditkort som finns på Loansmart.se så uppskattar vi om våra besökare kontaktar oss så att vi kan rätta till de felen så fort som möjligt.

Bästa kreditkortet

Det är nämligen inte bara räntan som spelar in utan även årsavgiften och hur många dagar som är räntefria. För att sammanfatta det bästa kreditkortet så krävs det att man ser över om man behöver ett kreditkort med en låg årsavgift eller en låg ränta.

Använder man sitt kreditkort ofta så är det troligtvis som så att det bästa kreditkortet är det som erbjuder den längsta räntefria perioden.

Allt handlar i slutändan om hur man själv brukar sitt kreditkort och hur ofta man gör det. Många har det som en säkerhet om något skulle hända och då är det ett kreditkort utan någon årsavgift som är det bästa kreditkortet.

Använder man istället sitt kreditkort väldigt ofta men betalar tillbaka pengarna inom 30 dagar så ska man välja ett kreditkort med låg årsavgift och en rimlig räntefri period.

Tänk på att du alltid kan säga upp ett kreditkort som du upptäcker inte var det bästa kreditkortet för just dig.

Bästa kreditkortet

Räntefria kreditkort

Det finns ytterst få kreditkort som inte har en räntefri period och på det sättet är en räntefri kredit. Vanligaste numera är att ett kreditkort har en räntefri period på mellan 30 dagar och 45 dagar men det finns kreditkort med en räntefri period på hela 60 dagar.

För ett antal år sedan så såg man ett kreditkort på samma sätt som man idag ser på smslån, nämligen ett enkelt sätt att hamna i en skuldfälla. Detta stämmer inte längre med de flesta kreditkorten om de används på ett korrekt sätt.

Samma princip gäller självklart för smslån också. Använder man sitt kreditkort enbart när det verkligen behövs så finns det en väldigt låg risk att hamna i en skuldfälla.

Väljer man däremot istället att använda sitt kreditkort för konsumtion man egentligen inte har råd med så kommer det precis som med alla andra typer av lån och krediter att leda till en överskuldsättning.

Därför är det viktigt att man ser sitt kreditkort som en livlina som bara ska användas när det verkligen behövs. Genom att alltid fråga sig själv om man behöver köpa det man tänkt sig just nu eller om man kan vänta och spara ihop pengarna istället minskar man risken för överkonsumtion.

räntefri kredit

Kreditkort med betalningsanmärkning

Att få ett kreditkort med betalningsanmärkningar är inte så omöjligt som många verkar tro. Det finns gott om olika banker och finansinstitut som inte ser till en persons tidigare betalningsförmåga utan till den framtida.

Det betyder dock inte att det är helt problemfritt att hitta ett kreditkort med betalningsanmärkningar utan det kan betyda att man får leta sig fram för att hitta en kortutgivare som tillåter detta.

De allra flesta banker och finansinstitut gör en individuell bedömning där de tittar på en persons samlade ekonomi. Vilka lån och krediter personen har samt hur många förfrågningar hos UC som personen har.

Utöver detta så ser man även till vilken inkomst och vilka utgifter som personen har för att därefter göra en bedömning. Något som inte alltid leder till att man får sitt kreditkort men i många fall kan det betyda att man får ett beviljat.

Om man ser till Sverige som helhet så har över 1 miljon människor en eller flera betalningsanmärkningar. Att helt utestänga dessa från att ha ett kreditkort skulle leda till att ytterst få människor skulle få ett sådant.

Kreditkort med betalningsanmärkningar

Innan du skaffar ett Kreditkort

Kreditkort kan vara ett bra sätt att säkra upp vid oväntade utgifter där man behöver få tillgång till pengarna väldigt fort. Däremot så är det viktigt att man vet att man kommer kunna betala tillbaka pengarna inom den räntefria perioden.

Kreditkort kan bli en skuldfälla om man inte är försiktig och därför är det inte något man bör använda utan att det verkligen är en nödsituation eller där man vet att man kommer kunna betala tillbaka pengarna i tid.

Även om vissa kreditkort har en väldigt låg ränta så kan det fortfarande bli väldigt dyrt att betala räntan år efter år. Så se till att betala av din utnyttjade kredit så fort som möjligt.

Titta på vilken uttagsavgift som finns för ditt kreditkort så att du undviker onödiga utgifter.