Låna pengar snabbt - lägsta räntan bland 90 långivare | Loansmart

Låna pengar

Låna pengar snabbt och enkelt med formuläret nedanför
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Låna pengar

Låna pengar snabbt har aldrig varit enklare än vad det är idag.  Långivarna har dessutom helt omfamnat den digitala tidsålder vi lever i idag vilket märks framförallt genom att nästan alla numera använder sig av bank-id.

Svårigheterna som de flesta kanske kommer ihåg är numera helt borta och det kräver inte många klick på långivarnas hemsida innan man vet om man fått lånet beviljat eller inte. Något som för bara några år sedan kunde ta dagar bara det.

Att låna pengar har utöver att det blivit enklare och snabbare dessutom fått flera olika varianter av lån som gör det möjligt för en låntagare att inom 15 minuter ha pengarna på kontot. Man får däremot då vara beredd på att det kommer att kosta lite mer än om man varit beredd att vänta.

Smslån

Att använda sig av smslån när man vill låna pengar kan både vara en bra idé och en dålig sådan. Framförallt så är det en bra idé om man behöver låna pengar snabbt, något som smslån är utmärkta för.

Däremot så bör man komma ihåg att ett smslån har väldigt höga räntor och även om det finns räntefria smslån så bör man som regel undvika smslån. Undantaget är om man vet redan från början att man kommer kunna betala tillbaka pengarna i tid.

För när man använder sig av smslån när man ska låna pengar så finns det en risk att hamna i en skuldfälla.

Jämför Smslån

smslån

Privatlån

Ska man låna pengar men inte har något större behov av att pengarna kommer in på kontot direkt så rekommenderar vi på Loansmart.se att man använder sig av ett privatlån.

Kostnaderna för ett privatlån om man jämför mot kostnaderna för ett smslån är mycket lägre. Undantaget är räntefria smslån men då gäller det att man som låntagare vet om att man kan betala tillbaka pengarna i tid.

När man använder sig av ett privatlån för att låna pengar så minskar man kostnaderna även om man lånar pengarna under en längre tid jämfört mot smslån. I slutändan så blir det alltid billigare att använda sig av ett privatlån än ett smslån.

Jämför Privatlån

Låna pengar när det behövs och inte annars!

Något som många tyvärr gör fel är att de inte ser hur illa det kan gå när man väljer att låna pengar. Det är inte något man ska göra vid varje tillfälle där man inte har pengar utan enbart vid en kris. Detta gäller oavsett om man tänker sig att man ska använda ett privatlån eller ett smslån då principen inte förändras beroende på låneform.

Låna pengar enbart till de tillfällen då du verkligen behöver det. Inte för att du tycker att det skulle vara trevligt att gå ut på krogen en extra gång då det är lätt att hamna i en ond cirkel.

Att låna pengar kan ibland vara alldeles för enkelt och som sagt så blir det en enkel utväg som kan få stora konsekvenser. Så undvik att låna pengar om det inte är nödvändigt att göra så.

För dig som tagit flera lån för att bekosta en livsstil du kanske inte annars skulle kunnat ha råd med så finns det hjälp att få. Även för de som känner att de behövt låna pengar och nu är osäkra på om det kommer att finnas pengar att betala tillbaka lånet med.

Låna pengar för det som du verkligen behöver och inte till det som du kan spara ihop till.

Hitta det billigaste lånet – jämför snabbt och enkelt mellan över 90 långivare

Här på Loansmart.se så tar vi vårt uppdrag på stort allvar och samlar därför in prisuppgifter från över 90 olika långivare. Genom att använda formuläret som finns ovanför kan våra besökare enkelt hitta det billigaste lånet.

Detta gäller oavsett vilken typ av lån som man letar efter då vi på Loansmart.se både jämför smslån och privatlån. För billån så måste man tänka på att de vanligaste sådana är ett helt vanligt privatlån.

Något man bör ha i åtanke när man använder sig av vår tjänst är att vi använder de ränteuppgifter som finns hos långivaren och dessa kan ändras. Vi försöker att ständigt uppdatera priserna för de olika lånen så snabbt som möjligt men vi kan självklart missa någon uppgift.

Vi använder dessutom den lägsta räntan som långivaren uppgivit och den räntan du får kan vara högre än den vi har som referensränta.

Låna pengar idag – så snabbt har du pengarna på kontot

När man behöver låna pengar så finns det två olika anledningar till detta. Antingen är det akut eller så är det något man kan vänta ett tag för att få in pengarna.  Behöver man låna pengar akut så finns det få lån som är lika bra som smslån då man kan få in pengarna på kontot redan samma dag.

Är det däremot så att man behöver låna pengar för att köpa något som inte är så akut. Något som man drömt om eller som skulle göra livet enklare eller bättre. Då kan man välja ett vanligt privatlån som visserligen tar ett par dagar på sig innan man får in pengarna.

Men om det inte är akut så finns det ingen vits med att låna pengar till en högre ränta än vad man faktiskt behöver. Använd formuläret för att enkelt jämföra mellan olika långivare och hitta den långivare som ger dig ett lån till den lägsta räntan.

Vanliga privatlån brukar vanligtvis ta mellan 1 – 3 helgfria vardagar innan pengarna finns på kontot. När det gäller smslån så brukar man vanligtvis få in pengarna på kontot samma dag eller senast nästkommande helgfria vardag.

Lån utan säkerhet – Vad du kan använda pengarna till

Oavsett om du väljer att använda dig av ett smslån eller ett privatlån när du ska låna pengar så är det ett lån utan säkerhet. Med det menar man att den enda säkerheten som finns för att långivaren ska få tillbaka pengarna är din framtida inkomst.

Man bör dock vara försiktig med att låna mer pengar än vad man har råd att betala tillbaka. Något som kan vara väldigt svårt att veta i förväg då det alltid finns en risk att man förlorar arbetet eller blir sjuk.

Saker som man kan använda ett lån utan säkerhet till kan vara saker som:

  1. Resor – kan vara ett exempel på att hur man kan låna pengar för att förenkla eller göra sitt liv bättre.
  2. Renovera sin bostad när man inte har möjligheten att få ett högre bolån.
  3. Inköp till hemmet – alla vet vi hur dyrt det kan vara att möblera om sitt hem eller att köpa nödvändiga saker som behövs.
  4. Köpa en bil eller en båt – köper man en bil eller båt så behöver man oftast ett lån utan säkerhet om man inte har möjligheten att få ett fordonslån där fordonet står som säkerhet.
  5. Slutligen och något som blivit allt vanligare – låna pengar till kontantinsatsen för att kunna köpa den bostaden man behöver och som behöver vara 15 % av det belopp man tänkt sig att köpa en fastighet för.