Låna 15 000 | Loansmart

Låna 15 000

Låna 15 000 med hjälp av våran funktion nedanför
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Låna 15 000

Idag så kan man ansöka om lån som blir klara samma dag som man ansöker om dem och det innebär en frihet men också ett ansvar. I och med att man kan få låna 15 000 kronor helt utan säkerhet och kanske till och med då man har en betalningsanmärkning så måste man se till att lånet är vettigt och att man kommer ha råd med återbetalningen

Privatlån

Med ett privatlån ges möjligheten att låna större belopp, från 5000 kr till 500.000 kr. Någon säkerhet behövs aldrig för lånet. Däremot kan det variera mellan långivarna vad som krävs i inkomst och om betalningsanmärkning accepteras eller inte. Hur lång amorteringstid som erbjuds beror på vilken lånesumma du väljer men många långivare erbjuder amorteringstider på upp till 12 eller 15 år. Därmed kan då få låg månadskostnad trots att det är större belopp som lånas.

Att tänka på när du ska låna 15 000 kr

Eftersom ett lån på 15 000 kr är ett ganska stort lån bör du alltid kalkylera noggrant innan du ansöker om lånet. Extra viktigt är det att du tänker realistiskt när det kommer till avbetalningstiden och försök att inte vara för optimistisk när det kommer till hur snabbt du kan betala tillbaka lånet. Titta på din ekonomi och avgör hur mycket du klarar att lägga undan varje månad. Kan du lägga undan över 5000 kr varje månad och ändå klara dig fint är en avbetalningstid på 90 dagar inget problem, men är du osäker på hur dina inkomster kommer se ut framöver bör du alltid ta det säkra före det osäkra.

Tror du att du kan betala tillbaka i tid men att det är precis på håret kan det vara ett bra alternativ att vända sig till en långivare som erbjuder möjligheten att förlänga lånet mot en avgift. Detta kan vara bra i förebyggande syfte om du skulle få någon större oväntad kostnad framöver som kan påverka din återbetalning.

Låna 15 000 kr enkelt på nätet

Att låna 15 000 är inte mer komplicerat än att låna till exempel 1000 kronor. Först ska du göra en översikt av de långivare som erbjuder små lån. Gå in på respektive långivares hemsida och försök skapa dig en känsla av hur seriöst företaget är. Sedan ska du givetvis granska kostnader och villkor mycket noga. När det gäller villkoren använder de flesta långivares villkor som gäller som en form av standard i branschen så normalt finns inga konstigheter. Dina skyldigheter som långivare är att se till att det utlånade beloppet finns på företagets konto på förfallodagen. Mer än så behöver du egentligen inte tänka på.

När du har valt en långivare som du känner förtroende för tar du reda på hur du ska skicka din låneansökan. Vanligast är att du fyller i ett antal personuppgifter i ett formulär online.

De personuppgifter du skickar till långivaren används för att göra en snabb kreditupplysning på dig som person. Anledningen är givetvis att långivaren vill veta om du kan anses kunna betala tillbaka det lilla mikrolån som tagits. Det går inte att säga att långivarna överlag gör mer ingående analyser när det handlar om ett snabblån på 15 000 kronor än om det gäller ett snabblån på 1000 kronor, men vissa långivare är förmodligen lite strängare om du vill låna 15 000 än om du vill låna lägre belopp.

När långivaren har gått igenom din betalningsförmåga får du ett sms eller ett e-postmeddelande som visar om du har blivit godkänd som långivare eller inte. Sedan sker utbetalningen så fort som möjligt. I samband med att du får in pengarna på ditt föranmälda bankkonto får du också en faktura, antingen i brevlådan eller via e-post.