Låna 20 000 | Loansmart

Låna 20 000

Låna 20 000 kr snabbt och smidigt
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Låna 20 000

Idag så kan man ansöka om lån som blir klara samma dag som man ansöker om dem och det innebär en frihet men också ett ansvar. I och med att man kan få låna 20 000 kronor helt utan säkerhet och kanske till och med då man har en betalningsanmärkning så måste man se till att lånet är vettigt och att man kommer ha råd med återbetalningen

Privatlån

Privatlånet är det överlägset vanligaste lånet. Det beror till stor del på att man som låntagare inte behöver ställa någon säkerhet för ett privatlån. För ett bolån är ju själva bostaden säkerheten och för ett billån har långivaren säkerhet i bilen. Med ett privatlån är det den personliga betalningsförmågan som utgör säkerhet. I princip kan man alltså säga att det är de tänkta framtida inkomsterna som fungerar som en sorts säkerhet för lånet. Privatlån är även oerhört flexibla. Du kan använda ditt privatlån till så gott som vad du vill. Det kan vara därför de även kallas för konsumtions lån. Eftersom man använder dem till att konsumera.

En av de bästa grejerna med privatlån är som sagt att de är så oerhört flexibla och kan användas till så många olika saker. Så länge man har framförhållning kan man använda dem till akuta pengabehov, precis som snabblån. Du kan även använda dem för att finansiera ditt bostadsköp som t.ex. kontantinsatsen

Återbetalning

Lånets återbetalningstid, eller löptid som det även kallas, är under hur lång tid lånet betalas tillbaka. För privatlån varierar denna tid på någonstans mellan 1 år och 15 år, men kan variera beroende på långivare. Återbetalningstiden är inte något som långivarna bestämmer utan det är något som du kan välja själv. Beroende på hur lång löptid du har på lånet betalar du olika mycket varje månad. En bra idé kan vara att göra tidiga uträkningar för att se till att du får ett avtal med löptid som passar dig.

Det positiva med att ha en lång löptid på ditt lån är att du inte behöver betala så mycket varje månad vilket gör att lånet inte har lika stor påverkan på din privatekonomi. Nackdelen är dock att du kommer att få betala mer totalt eftersom du lånar över en längre tid och kommer därför även betala räntan över en längre tid. Att betala av sitt lån relativt snabbt har andra fördelar som bland annat att det gör det lättare för dig att ta nya lån, samt den psykologiska lättnaden av att vara skuldfri.

Låna 20 000 kr enkelt på nätet

För att få ta ett privatlån måste du ha en ekonomi som långivaren anser acceptabel som ”säkerhet” för ditt lån. Dessutom finns några formkrav du måste uppfylla. Vad det innebär mer exakt beror på vilken långivare du vänder dig till, men det finns några minsta gemensamma nämnare.

För det första ska du alltid vara över 18 år gammal. För det andra ska du ha en fast och regelbunden inkomst av något slag, denna brukar ligga på runt 120 000 kr i inkomst per år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. Sedan ska du godkännas i en sedvanlig kreditprövning.

Du kan ofta ansöka om ett privatlån direkt på långivarens webbplats. Du får då även för det mesta ett preliminärt besked direkt på skärmen. Efter det att du har blivit godkänd som långivare tar det maximalt 3–4 bankdagar innan pengarna sätts in på ditt föranmälda konto.

När det kan vara bra att låna 20 000

Om man t.ex. har en gammal utdömd panna i sin bostad, så kan man låna pengar till en ny värmeanläggning, t.ex. borrning och installation av bergvärme eller en luftvärmepump. Detta blir till en mycket bra investering då bostadens värde höjs och värmekostnaderna sänks. Ett exempel på att låna till en dålig investering, är att låna pengar för köp av aktier eller för att satsa pengar på spel.

Det är nu även vanligt för folk att låna till handpenningen som behövs vid bostadsköp. När man köper en bostad krävs det att man själv måste lägga ut minst 15% av bostadens pris. På grund av de höga priserna för bostäder är det många som inte har råd med hela denna. För en bostad som kostar 2 000 000 krävs det en kontantinsats på minst 300 000 kr. För att lösa detta är det då många som tar ett privatlån för att investera i kontantinsatsen.