Låna 5000 | Loansmart

Låna 5000

Låna 5000 kr med hjälp av Loansmart
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Låna 5000 kr

Att låna 5000 kr är inte så mycket mer komplicerat än att låna tex 1000 kr. Med i beräkningarna ska man ändå ha att 5000 är ett halvstort lånebelopp som kanske inte alltid är så lätt att betala tillbaka inom några veckor, du kanske behöver ha en längre återbetalningstid.

Hur går det i regel till när man tar ett lån på 5000 kronor?

I regel kan man ansöka om smslån 5000 kronor både via långivarens hemsidor och via sms (därav just namnet smslån för dessa lån). Du måste dock gå in på långivarens hemsida som du vill låna av för att ta reda på exakt vilka uppgifter du behöver lämna för att ansöka om lånet. Så om du hittat ett företag som verkar passa dig, gå in på företagets hemsida för att se hur du rent praktiskt gör för att ansöka om lån.

Tänk på när du ska låna 5000 kr

5000 kr är knappast något stort lån men det är inte heller så litet att alla har råd betala tillbaka hela lånet inom 30 dagar. Om du vill låna 5000 kr och vill bli av med det snabbt bör du därför sätta dig ner och kalkylera om du har riktigt små marginaler.

Sikta på att betala tillbaka smslånet inom 60 dagar om du kan. Det finns visserligen flera långivare som erbjuder 90 dagars låneperiod utan att lånet blir speciellt dyrt, så om du inte kan betala tillbaka lånet redan inom 30 – 60 dagar är det inte hela världen. Då är det bättre att lägga upp det på 90 dagar på en gång så du slipper att få problem med återbetalningen

Återbetalningstiden avgör till stor del hur stor avgiften blir. Hos vissa långivare har du möjlighet att välja mellan 30–90 dagars återbetalningstid. Ju längre återbetalningstid desto högre avgift. Om du vet med dig att du kommer att ha möjlighet att betala tillbaka lånet i sin helhet inom 30 dagar ska du definitivt inte välja en längre återbetalningstid.

Välj rätt långivare

Om du vill låna till exempel 5000 kronor med ett smslån eller snabblån letar du upp ett företag som lånar ut pengar. Det finns idag flera olika företag på marknaden som håller på med smslån och snabblån, vilket gör att du har många att välja mellan. När du väljer vart du ska låna dina 5000 kronor kan du granska aspekter såsom avgifter, räntor och huruvida långivaren har direktbetalning till din bank.

Efter att du har valt vem du vill låna av, fyller du i dina uppgifter och får hos de flesta långivarna besked direkt om huruvida ditt lån är beviljat eller inte. Om din ansökan om smslån eller snabblån är beviljad kommer pengarna relativt snabbt in på ditt konto, och du kan lösa den ekonomiska situationen du är i. Du har sedan den avtalade tiden på dig att betala tillbaka pengarna du lånat.

Om du är snabb och har tagit ett lån med räntefria dagar och utan avgift, kan ditt lån bli kostnadsfritt, men det kan också bli mycket dyrt om du inte betalar i tid.

Fördelar med smslån

Populariteten hos mikrolån beror bland annat på möjligheten att låna utan att behöva gå till din lokala bankman.

Du kan genom din smartphone eller dator snabbt låna 5000 kronor. Det finns mikrolån som ser till att du har pengarna på kontot efter någon timme efter att du ansökt om pengarna, detta gäller om man ansöker innan klockan 13 på vardagar eller har samma bank som kreditgivaren.

Annars kan det ta en till två bankdagar efter att du ansökt för pengarna att komma in. Det finns även kreditgivare som godkänner mikrolån för dig med betalningsanmärkningar, oftast räcker det med att du uppvisa att du har en fast inkomst.