Räntefria smslån | Loansmart

Räntefria smslån

Använd formuläret nedanför för att hitta det räntefria smslån som passar dig
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Räntefria smslån

Vi på Loansmart.se tycker att det är väldigt viktigt att våra besökare noggrant jämför mellan olika långivare. Framförallt på grund av den stora mängd långivare som erbjuder räntefria smslån.

Ett räntefritt smslån är helt enkelt ett smslån där man enbart behöver betala tillbaka det belopp man lånat. Utan att behöva betala något utöver detta.

För de flesta så kan det låta väldigt konstigt att det finns räntefria smslån då många har hört hur dyra smslån vanligtvis är. Man har då missat möjligheten som finns framförallt för nya låntagare att få ett helt räntefritt smslån.

Numera så är det inte så dyrt att använda sig av ett smslån även om man inte kan få något räntefritt smslån beviljat. Men har man möjligheten att använda sig av räntefria smslån så finns det ingen kostnad alls att betala för möjligheten att låna ett par tusenlappar.

Genom att använda formuläret ovanför så kan man enkelt hitta vilka långivare som erbjuder räntefria smslån till sina nya låntagare. En del långivare erbjuder även räntefria smslån för alla kunder så länge som betalningen kommer in inom en viss tid.

Smslån trots betalningsanmärkning

Smslån gratis och räntefria smslån

När de första räntefria smslånen kom ut på marknaden så marknadsfördes dessa som smslån gratis. Något som Finansinspektionen slog till hårt mot.

FI ansåg att det fanns en stor risk för att konsumenterna misstolkade smslån gratis till att betyda att de fick pengarna och att de inte skulle behöva betala tillbaka lånet.

Så principiellt så får långivare inte längre marknadsföra sina räntefria smslån som smslån gratis. Vi på Loansmart.se vill fram förhålla att det är viktigt att våra besökare får korrekt information så blanda inte ihop begreppen smslån gratis och räntefria smslån.

För även om man menar samma sak så vill vi klargöra att man måste betala tillbaka sitt lån man tagit och att man enbart får låna pengarna räntefritt.

På det här sättet undviker man problem i framtiden så om det står smslån gratis någonstans så menas det att smslånet är räntefritt.

Kreditupplysning

Vilka krav finns det för räntefria smslån?

Nästan alla smslån har samma villkor även om det självklart skiljer sig åt baserat på vilken långivare man väljer.

Det är viktigt att komma ihåg att räntefria smslån inte har några speciella krav utöver att man är en ny kund hos långivaren även om det finns undantag.

För att kunna få räntefria smslån beviljade bör man uppfylla följande krav:

  • Vara mellan 18 och 21 år gammal
  • Inkomst på mellan 50 000 kr och 120 000 kr per år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Svenskt bankkonto
  • I vissa fall ha ett bank-id eller ett mobilabonnemang registrerat på sig själv

De vanligaste skillnaderna mellan olika långivare brukar vara vilken inkomst man måste tjäna per år.

Smslån utan kreditupplysning

Finns det räntefria smslån som accepterar betalningsanmärkningar?

Det finns som sagt ingen större skillnad mellan räntefria smslån och vanliga smslån. I många fall beror det enbart på om man tagit ett lån hos långivaren tidigare eller inte.

Så det finns självklart räntefria smslån där en eller flera betalningsanmärkningar inte är något hinder för att man ska få lånet beviljat.

Nästan alla långivare inom smslån gör en individuell prövning av en persons privatekonomi innan de beslutar om personen kan få ett lån beviljat eller inte.

Här på Loansmart.se så finns det gott om information om vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar och vilka som inte gör det.

smslån