Hitta och jämför smslån utan UC | Loansmart

Smslån utan UC

Använd formuläret nedanför för att hitta det smslån utan UC som passar dig
Hur mycket vill du låna?

Jag vill låna kr

När vill du tidigaste betala tillbaka

Jag vill betala tillbaka tidigast inom

Smslån utan UC

Smslån utan UC betyder i korthet att långivaren inte använder sig av kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen för de kreditupplysningar de gör.

Däremot så får man inte blanda ihop en UC med en kreditupplysning. För varje låneansökan så måste det enligt lag göras en kreditupplysning.  Så även om man ansöker om ett smslån utan UC så kommer en kreditupplysning att göras.

Kreditupplysningen kommer däremot inte att göras hos Upplysningscentralen utan istället hos ett annat kreditupplysningsföretag.

De vanligaste företagen som används numera av smslångivare är antingen Creditsafe eller Bisnode även om det finns andra företag än de här två så är dessa de vanligaste.

Över 90% av samtliga långivare inom smslån erbjuder numera ett smslån utan UC då det inte finns någon anledning till att upplysningen ska göras hos UC.

Fördelen man som låntagare får när man tar ett smslån utan UC är att informationen om ansökan inte sparas och visas upp när någon annan gör en kreditupplysning.

Den enda kopian som skickas ut utöver den till långivaren är den som skickas till den som ansökts folkbokföringsadress.

Fördelen med att ansöka om ett smslån utan UC

Den enda egentliga anledningen till varför man ska ansöka om ett smslån utan UC nämns redan i ovanstående stycke. Om Upplysningscentralen används för kreditupplysningen som måste göras så kommer den informationen att visas upp när någon annan gör en kreditupplysning hos UC.

Används istället Creditsafe, Bisnode eller något annat kreditupplysningsföretag så sparas inte informationen och visas inte heller upp vid andra kreditupplysningar.

Så för en låntagare så slipper man oroa sig över att informationen att man ansökt om ett smslån kommer att visas upp när man ska söka ett jobb, bostad eller ett annat lån.

Man undviker helt enkelt med ett smslån utan UC att någon annan kan se att man tagit ett smslån. Det kan även göra det svårare att få ett annat lån i framtiden om man har för många förfrågningar hos UC.

Därför ska man alltid undvika att ansöka om ett smslån från en långivare som använder sig av Upplysningscentralen.

Varför måste en kreditupplysning göras?

Enligt svensk lag så krävs det av långivare att en kreditupplysning tas för att säkerhetsställa att personen som ansöker om lånet är kreditvärdig.

Det finns däremot inget krav på vilket kreditupplysningsföretag som långivaren måste använda sig av. När det gäller smslån så används sällan Upplysningscentralen medans det nästan är standard för vanliga privatlån.

Skillnaden finns då det inte finns samma risker med att låna ut ett mindre belopp som gäller med smslån som det finns med större lån som vanliga privatlån.

Därför så krävs det inte samma noggranna genomgång av en persons privatekonomi när ansökan gäller ett smslån som om ansökan gällt ett privatlån på ett större belopp.

Lagen gällande smslån har förändrats flera gånger och i framtiden kan det innebära att uppgifterna om kreditupplysningar sparas. Men vid skrivande stund så finns det inget sådant krav.

Kreditupplysning

Finns smslån utan kreditupplysning?

Många tror att ett smslån utan UC innebär ett smslån där ingen kreditupplysning görs men det stämmer som vi redan nämnt inte. Det finns inte heller några smslångivare som inte tar en kreditupplysning.

Skulle man mot förmodan hitta en långivare som erbjuder detta så bryter de mot svensk lag och det finns inga sådana långivare som vi på Loansmart.se har hittat.

För den största anledningen till att det inte finns några smslån utan kreditupplysning är helt enkelt för att det inte finns några långivare som är villiga att låna ut pengar utan att känna till risken med detta.

Den näst största anledningen är att det inte är lagligt att bevilja en låneansökan utan att göra en kreditupplysning. Det krävs av långivarna att de enbart lånar ut till personer som är kreditvärdiga.

Smslån utan kreditupplysning